Websites zonder SSL onveilig vanaf 1 juli 2018

13 mei 2018

Per 1 juli 2018 zal Google alle websites die geen gebruik maken van een SSL-certificaat markeren als onveilig. In de adresbalk voor de domeinnaam verschijnt dan de tekst: ‘Niet veilig‘. Dit is iets wat je als bedrijf natuurlijk niet wilt.

Hoe zie je of een website een SSL-certificaat heeft Media4now

Hoe herken je een website met SSL-certificaat?

Een website met een SSL-certificaat kun je herkennen aan het groene slotje in de adresbalk. De url van de website begint met https in plaats van http. Voordelen van een van een SSL-certificaat zijn dat de bezoekers van de website weten dat de domeinnaam in de adresbalk een beveiligde verbinding heeft en dat het verkeer naar die website versleuteld is. Websites waar persoonsgegevens worden opgeslagen, bijvoorbeeld: contactformulier zijn verplicht om een versleutelde verbinding te gebruiker, omdat anders deze vertrouwelijke gegevens in handen van hackers kunnen komen. Hoe zie je of een website een SSL-certificaat heeft Media4now

Wat kost een SSL-certificaat?

Een SSL-certificaat bestel je ieder jaar bij je domeinnaam. De jaarlijkse kosten zijn gemiddeld € 49,-. De eenmalige instelkosten bedragen € 99,- (Dit bedrag kan per hostingmaatschappij variëren afhankelijk van waar de domeinnaam en hosting geregeld is). De tarieven zijn excl. 21% btw. Neem contact op met Media4now om de mogelijkheden te bespreken!

Webshop met SSL-certificaat

Een SSL certificaat voor je webshop geeft niet alleen de bezoekers een veilig gevoel, maar ook Google waardeert dit. Websites die een SSL certificaat hebben geven een veilige verbinding door en worden hoger door Google in de zoekresultaten opgenomen dan niet beveiligde websites. Hiermee wil Google het gebruik van SSL certificaten stimuleren. Ben je bekend met SEO, dan raden wij je aan om voor je website een veilige verbinding te gebruiken. Het maakt voor je vindbaarheid niet uit voor SSL certificaat je kiest. Wilt je een veilige webshop laten maken met een SSL certificaat? neem dan contact met ons op.
×

Heeft u vragen of advies nodig? neem dan contact met ons op.

× Vragen of advies?