Hoger in Google komen?
Google verandert regelmatig de manier waarop ze webpagina’s ranken in de zoekresultaten. Dit zijn vaak kleine aanpassingen waarvan je niet zoveel in de gaten heb. De afgelopen jaren zijn er ook een aantal belangrijke veranderingen door Google geweest die een grote invloed hebben op hoe je de pagina’s van je website goed vindbaar maakt en onderhoud.
Door die veranderingen van Google zijn ook veel SEO strategiën niet meer van toepassing. Toch hoor je ze nog vaak, die achterhaalde SEO praktijken. Daarom laten wij je in dit artikel zien welke SEO tips je beter NIET kunt toepassen.
Hoog in Google komen door veel links te verspreiden
Hierover word het meest gedacht bij SEO. Deze manier werkte nog totdat in 2012 de Google Penguin update verscheen.
Hoe meer links, hoe beter je positie in Google. Die tijden zijn veranderd. Google kijkt nu ook naar de kwaliteit van de backlinks.
Heb je veel links staan op irrelevante sites of zelfs spam-achtige websites, dan heeft dit nadelige effecten op je positie in Google. Dan zal je website door deze nadelen dalen in de Google zoekresultaten. Als er op een website van hoge kwaliteit en hoge relevantie een
link naar jouw website is linkt, dan krijgt jouw site een stukje van die waarde mee. En dat zorgt dat je website een hogere positie in Google krijgt. Dus in plaats van zoveel mogelijk backlinks proberen te krijgen op spam sites die linken naar je website, kun je je beter focussen op het genereren van kwalitatieve backlinks op enkele websites van hoge kwaliteit met een hoge ‘page authority’ de waarde van die website.
Het gebruik van Social media heeft effect op je Google ranking
Jarenlang werd hierover gediscussieerd en ontkent Google regelmatig dat social media signalen effect hebben om hoger in Google te komen. Uit diversen onderzoeken is gebleken dat er een relatie is tussen de aanwezigheid van social media en de positie in Google. Of dat nu iets is waar Google naar kijkt of niet, dat maakt voor zoekmachine-optimalisatie niet uit. De feiten van diverse onderzoeken spreken voor zich: Het gebruik van social media helpt je vindbaarheid via Google.
Sterke content draait vooral om keywords
Als je je pagina helemaal vol stopt met keywords word dit ook wel ‘keyword stuffing’ genoemd. keyword stuffing is slecht voor de gebruikerservaring. Een voorbeeld hiervan is dat: je zoekt iets op via Google, je klikt op een link en vervolgens kom je op een pagina die zo vol staat met zoekwoorden. Als je deze pagina zorgvuldig doorleest dan zie je dat de tekst inhoudelijk eigenlijk nergens op slaat.
Google kijkt hier streng naar en kan hiervoor minpunten geven en dat leidt weer tot een lagere positie in de Google zoekresultaten.
Richt je dus in voornamelijk op het schrijven van goede teksten die makkelijk te lezen zijn en die gewaardeerd worden door je doelgroep. De beste keywords verwerk je daarna op een slimme manier in de tekst.
Hoog in Google levert meer bezoekers
Om meer bezoekers op je website te krijgen is een hoge positie in Google natuurlijk belangrijk, maar dit is niet het enigste. Mensen moeten ook klikken op jouw website in de zoekresultaten. Als die zelfs bovenaan in de zoekmachine staat, maar niet de interesse wekt van de zoeker, dan levert dit ook weinig bezoekers op.
Een andere belangrijke zaak is het zoekvolume van het keyword waarop je hoog staat in Google. Als mensen hier weinig op zoeken, dan levert dat ook weinig bezoekers op. Focus je niet alleen op de positie in Google, maar vooral op de interesses van jouw doelgroep. Door het gebruik van de juiste zoekwoorden en een sterke meta omschrijving in de zoekresultaten van Google vergroot je de kans op meer bezoekers.
Veel pagina’s levert meer bezoekers op
Vaak denken mensen dat hoe meer pagina’s ze hebben, hoe meer bezoekers er via de zoekmachines op hun website komen.
Natuurlijk heb je meer pagina’s die geïndexeerd zijn door Google, maar dat hoeft niet altijd de vindbaarheid van je website te verbeteren.
Pagina’s van websites bevatten vaak weinig tekst, zijn van slechte inhoudelijke kwaliteit en sluiten ze niet aan op de zoekvraag van de doelgroep. Die pagina’s blijven daardoor een lage positie in de zoekmachine houden. En 92% van de bezoekers kijkt niet verder dan deze eerste pagina in de zoekmachine.
Goede content is belangrijk
Goede content (teksten) schrijven is een belangrijke factor voor je vindbaarheid. Veel bedrijven, vooral bloggers, schrijven content om de vindbaarheid te van hun website te verbeteren, maar gebruiken hiervoor teksten van andere. Het is niet verstandig om dit te doen, of meer van dezelfde content ‘thin content’ zoals Google het noemt te gebruiken.
Neem de content niet over niet wat anderen websites al hebben geschreven. Richt je op het schrijven van unieke eigen content. Dat kan jouw unieke doel zijn op een onderwerp, iets van een andere kant belichten, door slimme combinaties te gebruiken die er nog niet zijn, of iets uit te leggen dat jou doelgroep het wel begrijpt.
Richt je op de juiste zoektermen
Kies de pagina uit waarmee je bovenaan in de zoekmachines wilt komen. Onderzoek welke vraag deze pagina beantwoordt.
Welk keyword (zoekwoord) past daar het beste bij? Naar welke zoekterm zoekt de zoeker in de zoekmachine?
Eén woord? Een korte term? Een lange term? Een hele zin?
Wij verslaan je concurrentie met organische SEO
Wil je bovenaan in de zoekmachines komen, maar vind je dit te lastig om te realiseren? of wil je SEO uitbesteden. Wij van Media4now helpen je graag hierbij. Wij hebben jarenlange ervaring om bedrijven te helpen om hoger in de zoekmachines te komen. Onze strategie onderscheid zich ten opzichte van alle andere bedijven die SEO doen. Wij analyseren uw website doormiddel van een SEO scan en optimaliseren de verbeterpunten. Onze SEO Experts schrijven speciale unieke teksten en delen deze op websites die relevant zijn voor uw branche. Wilt u snel resultaat zien en snel bovenaan in Google komen? neem dan contact met ons op.
Over de auteur
S. Rombout is gespecialiseerd in SEO. Zijn Jarenlange ervaring zorgt ervoor dat hij alle
websites bovenaan in Google krijgt. Hij zorgt dat websites leiden tot conversie, zodat er meer bezoekers op de websites komen
en deze meer omzet genereren. Vragen? Mail gerust mail onze expert.